Miejsce, gdzie każdy znajdzie kącik dla siebie :)
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
ZUPA KREM Z CUKINII
Składniki:
1,5 litra wywaru warzywnego
3-4 cukinie
3 ząbki czosnku
sól
bazylia (może być suszona)
parmezan albo twardy żółty ser
olej lub masło
Przygotowanie:
Masło lub olej rozgrzać w dużym garnku, wrzucić pokrojony w plasterki czosnek i szybko podsmażyć
Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, dusić do miękkości
Dodać bulion warzywny, posolić i gotować przez ok 10 minut.
Gdy zupa trochę ostygnie, zmiksować
Posypać odrobina bazylii i podawać z parmezanem albo startym żółtym serem oraz pieczywem.
Osobiście bardzo polecam pieczywo czosnkowe:-)
A we mnie samym wilki są dwa. Oblicze dobra,oblicze zła. Walczą ze sobą nieustannie, wygrywa ten, którego karmię...
Offline
Zupa z zielonego ogórka /krem na szybko
1 zielony ogórek
Kostka rosołowa ,
serek topiony ,
1 łyżka masła ,
koperek zielony ,
1 łyżka mąki
1 l wody .
Ogórek rozdrobnić , wlać wodę , dodać podane składniki oprócz mąki , gotować 20 min , pod koniec rozbełtać mąkę z odrobiną wody ,wlać , zagotować i dobrze zmiksować , można dodać śmietanę . Smacznego .
Zło, które ci wyrządzono , zmieniaj w sobie na dobro
Offline
Z cukini mmmm
Ja bardzo czesto robie zupe krem z selera, jak bede miec chwile to dam przepis
"Nigdy nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem..."
.........................................................
Offline
Składniki:
1 szklanka orzechów nerkowców
2 średnie cebule
2 łyżki oliwy z oliwek
1 brokuł
2 łodygi selera naciowego
3 marchewki
5 ząbków czosnku
2 łyżki soku z cytryny
1 i 1/2 l warzywnego bulionu
sól
1/2 łyżeczki suszonej papryki .
Nerkowce zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Na rozgrzanej oliwie podsmaż cebulę z dużą szczyptą soli. Wrzuć posiekane łodygi selera i marchewki pokrojone na talarki. Smaż około 5 minut.
Brokuł umyj, pokrój na mniejsze części. Dodaj je razem z posiekanymi ząbkami czosnku do marchewek i smaż kolejne kilka minut. Wlej bulion, zachowując 1 szklankę, dopraw solą i papryką. Doprowadź do wrzenia i zmniejsz ogień. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut.
Odsączone nerkowce zmiksuj z filiżanką bulionu. Zupę również zmiksuj, a następnie dodaj do niej krem z nerkowców. Dopraw do smaku.
• 35 minut
• dla 4 osób
•cena 19 zł
A we mnie samym wilki są dwa. Oblicze dobra,oblicze zła. Walczą ze sobą nieustannie, wygrywa ten, którego karmię...
Offline
Strony: 1