Miejsce, gdzie każdy znajdzie kącik dla siebie :)
Nie jesteś zalogowany na forum.
ŚLEDZIE Z GRZYBAMI I CZOSNKIEM
Składniki:
- 3-4 matiasy
- trochę świeżych grzybów (mogą być mrożone)
- 3 ząbki czosnku
- natka pietruszki
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w mniej więcej 2 cm kawałki, odsączyć.
Grzyby pokroić w plasterki i smażyć przez 5 min na bardzo mocno rozgrzanym oleju.
Dodać pokrojony czosnek i smażyć jeszcze 2 min.
Dodać pokrojoną natkę pietruszki (garść), smażyć ok. 1 min.
Wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
Dodać do śledzi, wymieszać.
A we mnie samym wilki są dwa. Oblicze dobra,oblicze zła. Walczą ze sobą nieustannie, wygrywa ten, którego karmię...
Offline